Με άνοδο 2,5% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Iσχυρή ανοδική κίνηση με μη τραπεζικές μετοχές κατέγραψε η οδός Αθηνών επανερχόμενη πάνω από τις 900 μονάδες, ωστόσο η χαμηλή αξία των συναλλαγών δείχνει ότι οι επενδυτές δεν πείθονται. Το σημαντικό στοιχείο, πάντως, ότι η αγορά αντέδρασε για δεύτερη ημέρα, ύστερα από ένα καθοδικό σερί που διάρκεσε από τις 20 Μαΐου και εν όψει της Συνόδου Κορυφής, πιθανότατα να υπάρχει ένα θετικό, το οποίο οι insiders γνωρίζουν και προεξοφλούν.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,5% φθάνοντας στις 911,11 μονάδες. Στην άνοδο πρωταγωνίστησαν μια σειρά από μη τραπεζικές που έδωσαν ώθηση στον Δείκτη και ανανέωσαν το ενδιαφέρον καθώς η αγορά έχει «στεγνώσει» από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, τα δικαιώματα και τα warrants.

Η αγορά λοιπόν τράβηξε «φρένο» στις τράπεζες με την Εθνική να χάνει 7,18% κλείνοντας στα 4,01 ευρώ – μια ημέρα μετά την επιτυχή κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου. Οι συναλλαγές δεν ήταν υψηλές, ωστόσο η πτώση δείχνει ότι υπήρχε πωλητής. Με πτώση 2,75% η μετοχή της Alpha Bank – ωστόσο στη μετοχή διακινήθηκαν πάνω από εκατ. τεμάχια σε πακέτα. Με πτώση 8,97% το warrant της Alpha έκλεισε στα 0,71 ευρώ με διακίνηση 7,2 εκατ. τεμαχίων.

Υπεραπόδοση για την Jumbo – η οποία έκλεισε με κέρδη 7,89% – δείχνοντας ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από χαρτοφυλάκιο το οποίο ενδιαφέρεται να κτίσει θέση στην μετοχή. Με άνοδο πάνω από 7,8% και η Βιοχάλκο. Με κε΄ρδη 5,08% ο ΟΤΕ στα 6,20 ευρώ και άνοδος 5,42% στα 7 ευρώ. Στα 52, 8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές με πακέτα 5,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν κυρίως την μετοχή της Alpha Bank. Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η άνοδος σε Coca- cola, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ. Ικανοποιητικές αποδόσεις πάνω από 5,7% για τα Πλαστικά Θράκης και 4,74% για τον ΟΛΘ.

 


Σχόλια