«Με χτύπησαν στο πρόσωπο»

«Όπως έκανα την κίνηση να προχωρήσω, οξύνθηκαν τα πνεύματα. Με έσπρωξαν, με χτύπησαν στο πρόσωπο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την επίθεση δέχθηκε το πρωί κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Βήμα fm, «θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ το δικαίωμα και να διαμαρτυρηθούν και να μην με συμπαθούν και να μην με θέλουν υπουργό. Πιστεύω, όμως, ότι είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, δεύτερον, ότι -όπως και να έχει- είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό».

«Πιστεύω ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει αυτό που έγινε. Μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά με χτύπησαν» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι καθαρά η έκφραση της βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι, γι’ αυτό στάθηκα απέναντί τους. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.


Σχόλια