Μηνύουν τον Νίκο Βούτση οι ειδικοί φρουροί

Μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση καταθέτει σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Αφορμή ο χαρακτηρισμός «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε πρόσφατα σε δήλωση του ο βουλευτής, αναφερόμενος σε αστυνομικούς.

Στην ανακοίνωσή τους οι Εδικοί Φρουροί αναφέρουν: «Είμαστε αναγκασμένοι, προασπιζόμενοι την τιμή και την υπόληψη όλων μας, να στραφούμε ποινικά σε βάρος του κ. Βούτση για τις συκοφαντικές και πάντως προσβλητικές δηλώσεις του σε βάρος όλων των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών ο κ. Βούτσης δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ’ ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Βούτσης επιχείρησε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του λέγοντας: «Σαφέστατα δεν υπήρξε αναφορά για το αστυνομικό σώμα. Έθεσα το θέμα της γενικότερης απαγόρευσης της οπλοφορίας των πολιτών, στους οποίους προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, που παρέχουν παράνομες υπηρεσίες «προστασίας» και φρούρησης. Αυτά είναι γνωστά πράγματα».


Σχόλια