Μπουτάρης: «Δεν θα κουκουλώσετε το θέμα με τα αρχαία στο μετρό»

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Τρίτης, που θα έκρινε αν είναι εφικτή η μεταφορά των αρχαίων ευρημάτων από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ή σε άλλη τοποθεσία.

Μιλώντας πριν λίγη ώρα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης γνωστοποίησε ότι θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο νέο υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο. Την περασμένη Παρασκευή άλλωστε, όταν τον είδε στην Αθήνα ο κ. Μπουτάρης τού εξέφρασε την ενόχλησή του για το θέμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, «δεν μπορεί να μας περνάνε για κορόιδα και κουκουλώνουν την υπόθεση, να τελειώνουμε. Θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου. Και ο σταθμός θα γίνει και τα αρχαία».

Ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης των αρχαίων ευρημάτων στο σταθμό της Βενιζέλου, γιατί όπως ανέφερε, η συνύπαρξη των αρχαιοτήτων με το μετρό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το Μπεζεστένι και το Αλκαζάρ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Κράτος, καθώς το υπουργείο Δημοσίων Έργων πήρε μία βεβιασμένη απόφαση για τα αρχαία ευρήματα του σταθμού μετρό της Βενιζέλου. Σε αντίθεση, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας πρότειναν μία λύση χωρίς αποκόλληση των αρχαιοτήτων, η οποία θα κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

«Σε σχέση με το 1,5 δις που θα στοιχίσει το έργο, είναι σταγόνα στον ωκεανό», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

Πηγή seleo.gr
Σχόλια