Μόσχα: Η διένεξη Σνόουντεν δεν θα βλάψει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον

Την αποφασιστικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν να μην επιτρέψει οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεση Σνόουντεν να βλάψουν τις διμερείς σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο αρχηγός του κράτους έχει εκφράσει τη σθεναρή αποφασιστικότητά του να μην το επιτρέψει αυτό» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτό θα συμβεί, «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» σχετικά με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB και η ομοσπονδιακή υπηρεσία έρευνας FBI των ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες σχετικά με την υπόθεση του Σνόουντεν, ο οποίος εκτιμάται ότι βρίσκεται ακόμη στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας, αναμένοντας την απόφαση των ρωσικών αρχών στο αίτημα να του χορηγηθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο το οποίο έχει υποβάλει.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας επέμεινε ότι το Κρεμλίνο δεν συμμετέχει στις συνομιλίες αυτές σχετικά με τον 30χρονο Σνόουντεν.

Ο Αμερικανός καταζητείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κατασκοπεία λόγω των αποκαλύψεων στις οποίες έχει προβεί για το πρόγραμμα παρακολούθησης των επικοινωνιών από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, που προκάλεσαν σάλο σε διεθνές επίπεδο.
Σχόλια