Νέα ήττα-σοκ για Φέντερερ!

«Βασιλιάς» σε –μεγάλη- κρίση! Μόλις στο δεύτερο γύρο του Γκστάαντ της Ελβετίας, ο Ρότζερ Φέντερερ ηττήθηκε 2-0 σετ (6-3, 6-4) από τον Ντάνιελ Μπραντς (Νο 55) και αποχαιρέτησε πρόωρα την διοργάνωση, απογοητεύοντας τους συμπατριώτες του.

Κάτι η νέα ρακέτα, που φαίνεται να τον δυσκολεύει αρκετά, κάτι τα πολλά λάθη, οδήγησαν το νούμερο πέντε στον κόσμο στη τρίτη σερί οδυνηρή ήττα του σε ισάριθμα τουρνουά. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός του στο Wimbledon, από τον Σεργκέι Στακόφσκι, κι αυτός στο Αμβούργο, από τον Φεντερίκο Ντελμπόνις, αμφότεροι εκτός top-100 στην παγκόσμια κατάταξη.

Αν και οι Ελβετοί κατέκλυσαν κάθε γωνιά του κεντρικού κορτ, εν τέλει είδαν τον… Θεό τους να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση του Γερμανού αντίπαλού του και να μένει τόσο νωρίς εκτός συνέχειας, ύστερα από 1 ώρα και 5 λεπτά.

Ο κάτοχος 17 Grand Slam είχε αποφασίσει να μην κάνει διακοπές για να συμμετάσχει σε δύο τουρνουά μέσα στον Ιούλιο, όμως αμφότερα του βγήκαν… ξινά. Ειδικά, στο Γκστάαντ της πατρίδας του οι προσδοκίες για το τίτλο ήταν μεγάλες, αφού επέστρεφε μετά από 9 χρόνια κι ενώ εκεί το 1998 είχε ξεκινήσει –παιδάκι τότε- την μεγάλη του καριέρα.

Δεδομένα ο King Roger δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ωστόσο καλείται να βελτιωθεί άμεσα, αφού σε ένα μήνα ξεκινά το τελευταίο major τουρνουά της χρονιάς, το US Open. Μέχρι τότε βέβαια, ο Φέντερερ θα αγωνιστεί στο Masters του Μόντρεαλ, στις αρχές Αυγούστου.
Σχόλια