Νέα επίθεση Αμερικανών σε ΙΚ – Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι ήταν όμηροι μαζί με τον Φόλεϊ

Νέα επίθεση Αμερικανών σε ΙΚ – Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι ήταν όμηροι μαζί με τον Φόλεϊ

Μετά την επιβεβαίωση ότι το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστές είναι αυθεντικό, οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε νέες επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, σύμφωνα με πηγή εντός του Πενταγώνου που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη.

Εν τω μεταξύ, νέες πληροφορίες για την υπόθεση του τραγικά χαμένου δημοσιογράφου, φέρνουν οι Γάλλοι συνάδελφοί του Ντιντιέ Φρανσουά και Νικολά Ενέν, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι είχαν κρατηθεί όμηροι στη Συρία μαζί με τον Φόλεϊ, αλλά δεν το είχαν πει νωρίτερα επειδή τους είχαν απειλήσει οι απαγωγείς ότι αν έδιναν πληροφορίες, όσοι είχαν μείνει πίσω ως όμηροι θα υφίσταντο τα αντίποινα.

Οι δύο δημοσιογράφοι αποκάλυψαν επίσης ότι ο Φόλεϊ έτυχε ιδιαίτερα κακής μεταχείρισης, εξαιτίας ακριβώς του γεγονότος ότι ήταν Αμερικανός. Ο Φρανσουά, μάλιστα, είπε ότι κρατήθηκε για 9 μήνες και μαζί με τον Στίβεν Σότλοφ, τον έτερο Αμερικανό δημοσιογράφο που παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, η Γαλλία κατέβαλε τον Απρίλιο το ποσό των 18 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι 4 Γάλλοι δημοσιογράφοι, μεταξύ αυτών και ο Φρανσουά. Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και αρνείται κατηγορηματικά ότι πλήρωσε λύτρα.


Σχόλια