Νέα προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ – Κοντά στο deal

Στα 400 εκατ. ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες η βελτιωμένη προσφορά των Αζέρων της Socar για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Ποσό το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπερβαίνει την ανεξάρτητη αποτίμηση της εταιρείας κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου για το ύψος της δεσμευτικής προσφοράς της Socar, ενώ πληροφορίες που κυκλοφόρησαν έκαναν λόγο για προσφορά που περιελάμβανε παραδοχές και όρους.

Η αρχική προσφορά, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ήταν χαμηλότερη. Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες ακολούθησαν διαπραγματεύσεις για όλα τα ανοιχτά και μη ζητήματα με αντιπροσωπεία της αζερικής εταιρείας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα.

Δόθηκαν διευκρινίσεις και η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τη Socar για τα πραγματικά δεδομένα γύρω από τον ΔΕΣΦΑ, οδηγώντας έτσι τους Αζέρους σε επαναπροσδιορισμό της προσφοράς τους.

Σήμερα λοιπόν, έφτασε σύμφωνα με τις πληροφορίες στο ΤΑΙΠΕΔ, η νέα βελτιωμένη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ η οποία και κρίνεται εκ πρώτης όψεως ικανοποιητική με δεδομένο ότι υπερβαίνει κατά πολύ την εκτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή. Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση και δη στο εξαιρετικά περίπλοκο κομμάτι της ενέργειας.

 

 

 
Σχόλια