Νέα συγκέντρωση στις 11:00 στην ΕΡΤ

Στη νέα απεργιακή συγκέντρωση στις 11 έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καλεί η ΕΣΗΕΑ όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη συμπαράστασης.

Τα δημοτικά και ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν και σήμερα τις απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 6 το πρωί με αποτέλεσμα να έχουν κατέβει «ρολά» σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, περιοδικά, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εφημερίδες και Γενική Γραμματεία Τύπου.

Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο ολιγόλεπτων ειδησεογραφικών δελτίων. Από την απεργία εξαιρούνται τα ραδιοτηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα, τα οποία αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με παρακρατικού τύπου επιθέσεις κατέβασε πομπούς, έκοψε το ρεύμα και το διαδίκτυο, εμποδίζοντας την ομαλή μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ. Καταδικάζουμε την απόπειρα της αστυνομίας να εισέλθει στο κτίριο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη και την εκκένωση της ΕΤ3.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή απόφαση της Digea να «ρίξει» το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού 902 Αριστερά στα FM, ενώ αναμετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

πηγή: Newsbeast

 
Σχόλια