Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί!

Σε νέα απεργία σήμερα και αύριο προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ομηρεία των φοιτητών.

Χθες η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων.

Με εντολή της κ. Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε να διερευνήσει αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία η απεργία κηρύχθηκε παράνομη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κάλεσε στο γραφείο της τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και του είπε να να πιέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία τους και να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Στο τέλος της εβδομάδας οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο πανεπιστημίων θα εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους μια 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.


Σχόλια