Νέος εκβιασμός Σόιμπλε για τη δόση

Λίγο πριν την συνεδρίαση του EuroWorking Group, που θα εγκρίνει τη δόση προς την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απειλεί με «φρένο» στην εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του, που επικαλείται το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει πέντε από τα συνολικά 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέδωσε την καθυστέρηση της δόσης προς την Ελλάδα στην τρόικα, η οποία δεν έχει προχωρήσει, ακόμα, στην έκδοση της έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η γερμανική Βουλή θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Καθησυχάζει το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση της δόσης

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, το οποίο έλαβε ήδη αριθμό ΦΕΚ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση αυτή μετά από σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει διότι η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

 

Πηγή: zougla


Σχόλια