Νεκρός ο Μαριάν Κόλα!

Γράφει η Νάντια Αλεξίου

Στις τρεις τα ξημερώματα περίπου, ξεκίνησε η μάχη για τον εντοπισμό των δυο Αλβανών κρατούμενων,  από τους άνδρες της ΕΚΑΜ.

Συγκεκριμένα, οι δυο δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων, Μαριάν Κόλα και Ιλιρ Κούπα, διέσχιζαν τον Καλαμά, όπου και εντοπίστηκαν από τις κάμερες της Συνοριακής Φύλαξης, τις οποίες όλες αυτές τις ημέρες, έχει στη διάθεση της η ΕΚΑΜ.

Η τεχνολογία που διαθέτουν οι συγκεκριμένες κάμερες, επιτρέπει στους χειριστές, να ανιχνεύουν κίνηση και να «κλειδώνουν» πρόσωπα (σ.σ.: χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό παράνομων λαθρομεταναστών), ενώ μπορούν να προσδιορίσουνν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκάστοτε αναζητούμενοι, με ακρίβεια.

Η ενέδρα από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων είχε στηθεί στη γέφυρα της Βροσίνας, ΔΔ. Δωδώνης, του νομού Ν. Ιωαννίνων.

Όταν οι δυο Αλβανοί καταζητούμενοι, διερχόμενοι από το σημείο αυτό, αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών άνοιξαν πυρ στα «τυφλά», με αποτέλεσμα ένας Αστυνομικός της ΕΚΑΜ να τραυματιστεί ελαφρά στο γόνατο, ο οποίος και μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», όπου και νοσηλεύεται μέχρι αυτή την ώρα.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ απάντησαν στο πυρ των Κόλα και Κούπα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον Μαριάν Κόλα, ενώ ο Ιλιρ Κούπα, τράπηκε σε φυγή, κατευθυνόμενος στη δασώδη περιοχή.

Το χρονικό του ανθρωποκυνηγητού

Στις 22/03 ο Μαριάν Κόλα απέδρασε μαζί με άλλους 10 Αλβανούς συγκρατούμενους του, από τις φυλακές των Τρικάλων.

Αμέσως ταυτοποιήθηκε ως ο δολοφόνος της 25χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια Κορινθίας και του Αστυνομικού Γ. Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, (σήμερα τελείται το 40ημερο μνημόσυνο στη γενέτειρα του στο Αγρίνιο), και άλλων κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων.

Ο Κόλα και οι υπόλοποι δραπέτες το τελευταίο διάστημα είχαν καταφύγει στα βουνά παίζοντας «κρυφτό» με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει  μεγάλες εκτάσεις, προκειμένου να τους εντοπίσουν.

 

 


Σχόλια