Νεκρός σε τροχαίο πυροσβέστης εν ώρα περιπολίας!

Ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο τραυμάτισε θανάσιμα 28χρονο πυροσβέστη, την ώρα που περιπολούσε για την πρόληψη πυρκαγιών, στις 15.40 το απόγευμα, στην Γαλάζια Ακτή του δήμου Καλυβίων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο 28χρονος, ο οποίος ήταν πενταετούς θητείας, ανήκε στην ομάδα «Θησέας» που ενεργοποιείται κυρίως όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς, (σήμερα στην Αττική υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας 4) και μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του περιπολούσαν με δύο μοτοσικλέτες, με σκοπό να ειδοποιήσουν αμέσως αν έβλεπαν κάπου καπνό.

Στο ύψος του 37,5 χιλιομέτρου της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου, δύο ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνταν προς Σούνιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου χτύπησε τον έναν άπο τους δύο μοτοσικλετιστές της Πυροσβεστικής.

Επιτόπου έσπευσαν άλλοι πυροσβέστες που βρίσκοντας σε επιφυλακή στην περιοχή, καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας, οι οποίοι φρόντισαν να μεταφερθεί ο 28χρονος με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία, ενώ παράλληλα, από το Πυροσβεστικό Σώμα θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του νεαρού πυροσβέστη.Σχόλια