Νικολόπουλος: «Αλλάζουν τον ποινικό κώδικα για να γλυτώσουν τους καταχραστές από τα ισόβια»

«Για να γλυτώσουν από τα ισόβια τον όσοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα» καταγγέλλει ο Νίκος Νικολόπουλος ότι αλλάζει, με νομοσχέδιο που έφτασε στη Βουλή, ο Ποινικός Κώδικας.

Όπως αναφέρει ο γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σε ανακοίνωσή του, στο άρθρο 298 του νέου Ποινικού Κώδικα μετατρέπεται η ποινή των ισοβίων σε 15ετή κάθειρξη: «Έτσι πολιτικοί πρωταγωνιστές σκανδάλων όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος, και άλλοι πολλοί που θα ακολουθήσουν και έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι….θα είναι και πάλι ελεύθεροι πολύ σύντομα.

Πόσο σύντομα; Συγκεκριμένα, τα 15 έτη κάθειρξης με καλή διαγωγή και με συμμετοχή σε μερικές δραστηριότητες των φυλακών, μπορούν να μειωθούν σε 4 έτη!!! Ενώ λοιπόν οι «κλέφτες» του Δημοσίου Χρήματος θα «ξεκουραστούν» για μία 4ετία στη φυλακή, μετά θα είναι και πάλι ελεύθεροι να απολαύσουν τα όσα κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια. Την ίδια στιγμή, η ελληνική οικονομία και ο Ελληνικός Λαός θα απαιτηθεί τουλάχιστον 2 δεκαετίες για επανέλθει το βιοτικό επίπεδο σ’ εκείνο του 2004».

 
Σχόλια