Νικολόπουλος: «Μετατρέπουν σε τζαμί την Αγιά Σοφιά»

Με αφορμή την απόφαση των Τουρκικών Αρχών της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει και πάλι τον αυτοκρατορικό ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε ισλαμικό τέμενος, ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος καλεί την κυβέρνηση σε εθνική αφύπνιση:

«Στις 12 Ιουνίου τόνιζα σε σχετική ερώτηση μου προς τον Πρωθυπουργό, ότι οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τζαμί το ναό της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, όπως το ίδιο έκαναν και με τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας της Βιθυνίας. Σε εκείνη την παρέμβαση το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος επίσης υπογράμμιζε ότι πολλοί διεθνείς παράγοντες προειδοποιούν ότι το κακό θα τριτώσει με επόμενη την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Η μνημονιακή κυβέρνηση ακόμα και όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, μίλησε για την εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε ισλαμικό τέμενος, όπου τότε προκάλεσε και την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, την έκκληση του οποίου δημοσίευσαν αρκετά έντυπα στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, προτίμησε να προσποιηθεί την κωφάλαλη και να μην αντιδράσει».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, όπως έχει θεσμικά καθήκον, εγκαίρως και με επίσημο κοινοβουλευτικό τρόπο -τότε και τώρα- «ειδοποίησε’» την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και «σήμανε τις καμπάνες» για εθνική αφύπνιση, απαιτώντας την αρμόζουσα δυναμική διπλωματική αντίδραση στα ανίερα σχέδια των Νεοοθομανών για τη μετατροπή σε τζαμί του ιστορικού και πανσέβαστου Ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα».

 

 


Σχόλια