Νιλς Μούιζνιεκς: είναι ένα απερίσκεπτο βήμα το κλείσιμο της ΕΡΤ

Άκρως επικριτικός για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.

Ο κ. Μούιζνιεκς χαρακτήρισε αυτή την κίνηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ως απερίσκεπτη, καθώς αναμοχλεύει την ένταση σε μία χώρα που υποφέρει από την οικονομική κρίση.

«Η αιφνίδια απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να κλείσει την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ είναι ένα απερίσκεπτο βήμα. Καταργώντας ακόμη και προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα περιορίζει τον πλουραλισμό των ΜΜΕ, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, ενώ επιφέρει ένα βαρύ πλήγμα σε ένα βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μούιζνιεκς.

«Η απόφαση στέλνει ένα παγερό μήνυμα στα μέσα ενημέρωσης και αναμοχλεύει την ένταση σε μια χώρα που ήδη υποφέρει από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση και να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο «που περιορίζει απαράδεκτα την ελευθερία των δημόσιων ΜΜΕ», πρόσθεσε.
Σχόλια