Ντουμπάι: Ελεύθερη η Νορβηγίδα που καταδικάστηκε επειδή… τη βίασαν

Αφέθηκε ελεύθερη, αφού της ζητήθηκε συγγνώμη, η 24χρονη Νορβηγίδα η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού στο Ντουμπάι και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών, επειδή κατήγγειλε τον βιασμό της.

Η διακοσμήστρια εσωτερικών χώρων Μάρτε Ντάλελβ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Ντουμπάι όταν τον περασμένο Μάρτιο έπεσε θύμα βιασμού.

Η γυναίκα ανέφερε την επίθεση στην αστυνομία, μια κίνηση που την οδήγησε σε νέα ταλαιπωρία αφού βρέθηκε να κατηγορείται για σεξ εκτός γάμου, κατανάλωση αλκοόλ και ψευδορκία.
Η νεαρή γυναίκα έκανε έφεση ενώ είχε καταφύγει σε μια νορβηγική εκκλησία στο Ντουμπάι απ’ όπου έκανε έκκληση στην πατρίδα της για οικονομική βοήθεια αφού ξόδεψε όλες τις οικονομίες της για να πληρώσει τον δικηγόρο της.

Η 16μηνη καταδίκη της, την περασμένη Τετάρτη, είχε εξαγριώσει τις οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις αρχές της Νορβηγίας.

Την απελευθέρωση της Μάρτε ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Εσπεν Μπαρθ Έιντεν γράφοντας: «Η Μάρτε είναι ελεύθερη. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν με την υπογραφή τους».


Σχόλια