Ντόπινγκ: Δισκοβόλος ο τέταρτος από τους πέντε Τζαμαϊκανούς

Ο δισκοβόλος Τρέιβς Σμικλ είναι ο τέταρτος Τζαμαϊκανός μέσα σε ισάριθμες ημέρες, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά δήλωσε πως δεν έκανε εκ γνώσει του χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ο Σμικλ τόνισε πως η Επιτροπή Κατά του Ντόπινγκ της Τζαμάικας (JADCO) τον ενημέρωσε ότι το δείγμα ούρων του από τα εθνικά τράιαλς του Ιουνίου είχε ένα αντίθετο αναλυτικό εύρημα, ωστόσο δεν κατονόμασε την ουσία, στην οποία βρέθηκε «θετικός».

«Ως αθλητής, πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για ό,τι βρέθηκε μέσα στο σώμα μου. Όμως, θέλω να δηλώσω ότι δεν κατανάλωσα εν γνώσει μου ή ηθελημένα κάποια απαγορευμένη ουσία» αναφέρει ο Σμικλ σε δήλωσή του και προσθέτει: «Προσωπικά, είμαι πολύ λυπημένος και έκπληκτος από αυτά τα ευρήματα, καθώς ποτέ δεν έχω προσπαθήσει να «κλέψω» και πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου έναν πρεσβευτή για τον στίβο και έναν δυνατό υποστηρικτή των ελέγχων ντόπινγκ».

Ο Σμικλ, ο οποίος εκπροσώπησε πέρυσι την Τζαμάικα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά δεν προκρίθηκε στον τελικό της δισκοβολίας, υπογράμμισε επίσης ότι λυπάται για «τον πόνο και την αμηχανία» που προκάλεσε το θετικό δείγμα του στη χώρα του, η οποία είδε τις τελευταίες ημέρες δύο σπρίντερ και άλλη μια δισκοβόλο να πιάνονται «θετικοί» σε ελέγχους ντόπινγκ στα τράιαλς της Τζαμάικα. Ο 21 ετών Σμικλ είναι ο τέταρτος «ντοπέ» Τζαμαϊκανός μετά τον πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα, Ασάφα Πάουελ, την «αργυρή» Ολυμπιονίκη στα 4Χ100 μέτρα, Σερόν Σίμπσον, και τη δισκοβόλο, Άλισον Ράνταλ.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στον στίβο της Τζαμάικα αναφέρουν ότι και ένας πέμπτος αθλητής, κατηγορίας νέων, που δεν κατονομάζεται, βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένες ουσίες στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Σμικλ έχει ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματός του και δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με την JADCO σε οποιαδήποτε έρευνα, προκειμένου το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 


Σχόλια