Ξεκάθαρη θέση για την ΕΡΤ από ΕΕ και Κομισιόν ζητά το ΚΚΕ

Προσχηματικές και ανυπόστατες χαρακτηρίζουν δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τις διαβεβαιώσεις της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι δεν ζήτησαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, οι Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης απέστειλαν επιστολή στον Χέρμαν βαν Ρομπάι, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρο της Κομισιόν, καθώς και στον Έντα Κένι, πρωθυπουργό της Ιρλανδίας που έχει αναλάβει την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο. Με την επιστολή τους αμφισβητούν τις επίσημες θέσεις της Κομισιόν και της ΕΕ και ζητούν να μάθουν ποιες είναι οι θέσεις τους για την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ανακοίνωσε τη νύχτα της 11-6-2013, έκλεισε από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας την Δημόσια Ελληνική Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ), απολύοντας πάνω από 2650 εργαζόμενους. Η απόφαση της συγκυβέρνησης να «νομοθετεί» τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με διατάγματα, εντάσσεται στο δόγμα της καταστολής «νόμος και τάξη».

Επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα της ενημέρωσης και στις λαϊκές ελευθερίες, παραδίδει την ενημέρωση, το δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης με όλες τις υποδομές του, στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

-Σε επίδειξη πυγμής η συγκυβέρνηση, κινητοποιώντας δυνάμεις των ΜΑΤ, διέκοψε την εκπομπή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ, με πρωτοφανή επιχείρηση λογοκρισίας της εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ που ενημέρωναν για τις εξελίξεις.

-Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και την εταιρεία DIGΕΑ για τη διακοπή και του ψηφιακού σήματος του τηλεοπτικού σταθμού «902 TV», ο οποίος αναμετέδιδε το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

-Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης πυροδότησε αγωνιστικές εκδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού. Άμεσος είναι ο κίνδυνος η κυβέρνηση να κλείσει και άλλους στρατηγικής σημασίας δημόσιους φορείς και οργανισμούς, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κ.α., πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο».

 

 Σχόλια