Ξεκινάει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από συζητήσεις και διαδικασίες που διήρκεσαν σχεδόν έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει πολιτική σελίδα και μετατρέπεται σε ενιαίο κόμμα.

Υπό το πρίσμα αυτό, το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρχίζει αύριο το βράδυ τις εργασίες του έχει μια ιστορική διάσταση για την αριστερά στην Ελλάδα.

Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον 3.500 συνέδρων, αφού πρώτα απευθύνουν χαιρετισμό τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ που μέχρι αργά απόψε δεν είχε απαντήσει στην πρόσκληση και της Χρυσής Αυγής που δεν έχει προσκληθεί.

Νωρίτερα, αύριο το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού για να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αυτοδιάλυση του κόμματος. Οι συσχετισμοί και στο Διαρκές Συνέδριο θα επιβεβαιώσουν την απόφαση της ΚΕ.

Η αυτοδιάλυση των συνιστωσών είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται όμως κατά την διάρκεια των εργασιών να τεθούν προς συζήτηση όλα σχεδόν τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής .

Απόψε ανακοινώθηκε το αυριανό – τιμητικό – προεδρείο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα συγκροτήσουν οι:

1. Αθανασίου Κώστας

2. Αναγνωστοπούλου Σία

3. Βαρδινογιάννης Βαρδής

4. Γιαραλή Μαργαρίτα

5. Γλέζος Μανώλης

6. Θεωνάς Γιάννης

7. Καμπούρης Δημήτρης

8. Κωνσταντόπουλος Νίκος

9. Κωτσάκη Έφη

10. Μητρόπουλος Αλέξης

11. Νταβανέλος Αντώνης

12. Οικονόμου Γιάννης

13. Παπαδημητρίου Μάνια

14. Ρινάλντι Ρούντι

15. Σερβετά Μαριάννα

16. Σκορίνης Νίκος

17. Σπανού Δέσποινα

18. Τσακνιάς Δήμος

19. Φιλίππου Πέτρος

20. Χουντής Νίκος

21. Χριστοδουλοπούλου Τασία


Σχόλια