Ξεπερνά το 1,5 τρισεκ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Συρία

«Η συριακή κυβέρνηση δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει χρήση χημικών όπλων κατά των πολιτών της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για ηθικούς, νομικούς, ανθρωπιστικούς και πολιτικούς λόγους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας της Συρίας στη Λευκωσία.

Προστίθεται ότι, μια επίθεση εναντίον της Συρίας θα στραφεί εναντίον του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και της αξιοπιστίας του Οργανισμού, καθώς και του ρόλου του για διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας και ειρήνης.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται εξάλλου ότι «σκοπός των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, μέσω της επαπειλούμενης επίθεσης κατά της χώρας και της κλιμάκωσης της έντασης, είναι η παρεμπόδιση της ολοκλήρωσης του έργου των επιθεωρητών του ΟΗΕ».

Επίσης, προστίθεται ότι «στοχεύουν στη ματαίωση των προσπαθειών, σε διεθνές επίπεδο, για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση, ενώ προσπαθούν να εμποδίσουν την κατάρρευση των «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» και της Αλ Κάιντα και να ενισχύσουν την ασφάλεια του Ισραήλ, πλήττοντας τις αμυντικές ικανότητες της Συρίας».

 

 

Πηγή: skai.gr
Σχόλια