Οικογένεια Μητσοτάκη: ο γιος «εναντίον» του μπαμπά, ο ανηψιός «εναντίον» του θείου

Για αλλη μία φορά η οικογένεια Μητσοτάκη εκπλήσει! Από την μία πλευρά έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπου πέρα από τους αγροφύλακες που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και ήταν έργο του πατέρα του,  επικρίνει το πολιτικό σύστημα που είχε επενδύσει στο πελατειακό καθεστώς  και από την άλλη τον ανηψιό, τον Κ. Μπακογιάννη, δήμαρχο Καρπενησίου,  που ομιλεί περί «τυφλής υπερκάλυψης ποσοτικών στόχων».

Η δήλωση αφορά στις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε όσα επιχειρούνται στη δημοτική αστυνομία. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ανιψιός επικρίνει το θείο λέγοντας: «Η κατάργηση υπηρεσιών και θεσμών είναι λάθος. Η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δεν συνιστά στρατηγική». Και όσον αφορά στις απολύσεις με τις οποίες συμφώνησε με την Τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση, ο κ. Μπακογιάννης είναι ακόμα πιο σκληρός: «Γίνονται πρόχειρα. Δεν μπορεί να τα ρίχνουν όλα στον Μανιτάκη. Ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο ίδιος τόσο καιρό;».

 

Είπε επίσης, ο Κώστας Μπακογιάννης: «Η υπόθεση αναδεικνύει την τραγική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση. Δεν συνιστά ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αφού αναδεικνύει περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι κλήθηκε να λύσει. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εμφανίσουμε ένα πραγματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας με γενναίες πράξεις και απαιτήσεις».

 

 

 
Σχόλια