Οι «απαγορευμένες» τροφές

Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι δύσκολο έως αδύνατον να βρουν υποστηρικτές ανάμεσα στους διατροφολόγους, καθώς μας φορτώνουν με ανθυγιεινά λιπαρά και πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Δείτε, λοιπόν, τι δε θα έτρωγε ποτέ ένας από τους ειδικούς της διατροφής, και προσπαθήστε να τα θυμόσαστε την επόμενη φορά που θα μπείτε σε πειρασμό:

Αλλαντικά

Τα λουκάνικα, το μπέικον και το ζαμπόν περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού, και το νάτριο που βρίσκεται σε αυτό επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Με αυτό τον τρόπο, αυτού του είδους τα επεξεργασμένο κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας και καρκίνου. Ιδιαίτερο κίνδυνο από την κατανάλωση αλλαντικών αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νεφροπάθεια.

Γλυκά ροφήματα

Οι… υπερ-γλυκοί καφέδες, με την προσθήκη ζάχαρης, σιροπιού, σαντιγίς και άλλων ενισχυτικών γεύσης μπορούν να μας «φορτώσουν» με περισσότερες από 400 θερμίδες τη φορά, αυξάνοντας τον κίνδυνο για παχυσαρκία και διαβήτη.

Μαργαρίνη

Ορισμένοι τύποι μαργαρίνης, μετά από επεξεργασία, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βλαβερών λιπαρών, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και ανεβάζουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL), μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL).

Πηγή: onmed.gr


Σχόλια