Οι διάλογοι των αστυνομικών το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Οι διάλογοι των αστυνομικών το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, «ανοίγοντας» και πάλι το φάκελο του εγκλήματος αυτού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η στάση των αστυνομικών στο σημείο ήταν «παθητική» καθώς είχαν την πληροφόρηση από τα μέλη της ΧΑ ότι επρόκειτο για συμπλοκή με αντιεξουσιαστές.

Οι διάλογοι που συγκλονίζουν

«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. δηλαδή αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Πάντως να γνωρίζετε, απ’ ότι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με όπλα…», λέγεται χαρακτηριστικά στην αναφορά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Και η απάντηση του κέντρου της ΕΛΑΣ, η οποία ίσως, τελικά, να απέβη καθοριστική: «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ», διαβιβάζει ο εκφωνητής.

Το πλήρωμα της ΔΙΑΣ ζητά τουλάχιστον τέσσερις φορές ενισχύσεις με τον εκφωνητή από το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. να μην απαντά και να ενδιαφέρεται μόνο να μάθει αν στο επεισόδιο εμπλέκονται αλλοδαποί.

assets_LARGE_t_420_54250827

Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δηλώνουν ότι υπάρχει μαχαιρωμένος στο σημείο: «Κέντρο, ένα άτομο είναι… έχει… είναι αιμόφυρτο, ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο» και λίγα δευτερόλεπτα μετά καλούν επειγόντως για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς όπως διαβιβάζουν «το άτομο ενδεχομένως έχει μαχαιρωθεί στην καρδιά».

Η δικογραφία τέλος αναφέρει πως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο περίπου 25 λεπτά μετά την κλήση από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Μάλιστα πριν φτάσει το ασθενοφόρο η ομάδα ΔΙΑΣ λέει ότι ο Φύσσας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ταξί.

 


Σχόλια