Οι διορισμοί της τρικομματικής κυβέρνησης στην ΕΡΤ

333 2

Οι ίδιοι  άνθρωποι που έκλεισαν την ΕΡΤ καταγγέλλοντας όργιο διαφθοράς, αδιαφάνειας και σπατάλης στους κόλπους της, αποδεικνύεται ότι διόριζαν στη δημόσια τηλεόραση από το παράθυρο μέχρι και την τελευταία στιγμή φίλους και ημετέρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με την αθάνατη μέθοδο του ειδικού συμβούλου και του προσωπικού ειδικών θέσεων, εκλεκτοί της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Σίμου Κεδίκογλου, τοποθετήθηκαν σε υψηλά αμειβόμενα πόστα στην ΕΡΤ, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση στην πράξη τη μαχητική ρητορική του κυβερνητικού εκπροσώπου υπέρ της πάταξης των σκανδαλωδών ρουσφετολογικών φαινομένων που στιγμάτισαν τη λειτουργία του κρατικού φορέα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τις περισσότερες από τις 30 επιλογές προσώπων που πραγματοποιήθηκαν που πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική στιγμή που του βασικό ζητούμενο της  κυβέρνησης ήταν η περιστολή του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου.

Συνολικά 10 ιδιαιτέρες γραμματείς στελέχωσαν τα διευθυντικά γραφεία της ΕΡΤ . Στο πλαίσιο της διακομματικής συνεννόησης αλλά και ποσόστωσης διορίστηκαν σε θέσεις ειδικών συμβούλων και πολιτικά στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σε θέση ειδικού συμβούλου θεμάτων προγράμματος-ειδικών εκπομπών τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής, Αντώνης Λιάρος.  Οι μικτές του αποδοχές καθορίστηκαν στα 3.500 ευρώ. Την ίδια εποχή προσελήφθη με 3.000 ευρώ τον μήνα ως ειδικός σύμβουλός σε θέματα επικοινωνίας και η πολιτευτής της Ν.Δ. στην Εύβοια, εκλογική περιφέρεια του κ. Κεδίκογλου, κυρία Ματίνα Ρέτσα. Ένας ακόμα πολιτευτής , από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ αυτή τη φορά, τοποθετήθηκε σε θέση ειδικού συμβούλου στην ΕΡΤ. Ο κ. Γιώργος Μπράμος, υποψήφιος στην Α΄Αθήνας, παρείχε συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα προγράμματος ψυχαγωγικού πολιτιστικού αντί 3.500 ευρώ τον μήνα.

Αντώνης Λιάρος
Αντώνης Λιάρος

 

Ματίνα Ρέτσα
Ματίνα Ρέτσα

Γιώργος ΜπράμοςΓιώργος Μπράμος

 

Με τις ίδιες αποδοχές τοποθετήθηκε ως σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3 ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης. Μέχρι τότε ήταν υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.  Στα 3.500 ευρώ καθορίστηκαν και οι αποδοχές της Ανθής Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην υφυπουργού  των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαλαγκούδη.

Ανθή Σαλαγκούδη
Ανθή Σαλαγκούδη


Join the Conversation

2 comments

 1. nick Απάντηση

  ουουουουουουουουουουου βρώμισε σκατά ο τόπος

 2. Μαχμούτ Μαξιμιλιανός Απάντηση

  Γαλάζια λαίλαπα? Όχι ακριβώς…..

  Στο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ συντριπτική είναι η πλειοψηφία της παράταξης Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων (71,7% και 14 έδρες), που συγκεντρώνει τον κορμό των δυνάμεων του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της φ τ ώ χ ε ι α ς και της σ τ έ ρ η σ η ς στοιχειωδών δικαιωμάτων, από την οποία επανεξελέγη και ο μέχρι τώρα πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης. Η παράταξη ΠΑΣΥΜΗΤΕ (μέρος του ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει 11,7% και 2 έδρες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΚΚΕ) λαμβάνει 9,2% και 2 έδρες και η παράταξη Εσωτερική Παραγωγή ΕΡΤ με κορμό σκηνοθέτες της κρατικής τηλεόρασης 7,5% και 1 έδρα.

  Δύο λόγια για τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη:

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται με π λ α σ τ έ ς βεβαιώσεις έπαιρνε για χρόνια αυτός και η γυναίκα του (που και ε κ ε ί ν η που εργάζεται στην ΕΡΤ) ε π ί δ ο μ α λευχαιμίας για την υ γ ι έ σ τ α τ η κόρη του και ε π ί δ ο μ α τέκνου για την π α ν τ ρ ε μ έ ν η κόρη του.

  Μάλιστα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που επέβαλε την παρουσία του Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

  Αντί να έχει απολυθεί σύμφωνα με τον Νόμο Μανιτάκη για τους επίορκους, χαριεντίζεται ο Τσίπρας μαζί του και συναντάται με Βενιζέλο και ο Κουβέλη.

  Γιατί δεν λέτε για την ‘συμβασιούχο’ Πόπη Τσαπανίδου που αμειβόταν με 956 ευρώ τη μέρα!
  143.514 ευρώ για το εξάμηνο!
  Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα! Όσο είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός για έναν εργαζόμενο, ήταν το μεροκάματο της Πόπης Τσαπανίδου. Κοντά 1000 ευρώ τη μέρα …έπαιρνε η συμπαθής δημοσιογράφος για την εκπομπή της. μακάρι να ήταν όλοι οι συμβασιούχοι έτσι!

  Το στυλάκι Είμαι γενναία ΠασοκοΣυριζαία, Τα τσάκωσα πάρα πολύ χοντρά όταν ήμουν στο Δημόσιο, Μπροστά μου η Ρέτσα είναι σα … συνταξιούχος του ΟΓΑ! Αλλά αφού μου τα έδιναν να μην τα έπαιρνα? Χαζή είμαι? Τα έχω πάρει όμως γιατί ο … πενιχρός μισθουλάκος μου έχει γίνει βούκινο σ’όλα τα ΜΜΕ και υπονομεύει την συνοχή του λαϊκού κινήματος και τι θα πω τώρα στον Αλέξη? είναι λίγο υποκριτικό

  Καμαρώστε και βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=tcQoWjDY1dI