Οι θήκες παρέχουν όντως ασφάλεια στο κινητό μας;

Οι θήκες παρέχουν όντως ασφάλεια στο κινητό μας;

Τις περισσότερες φορές μόλις αγοράσουμε ένα καινούργιο κινητό, προμηθευόμαστε και μια θήκη προκειμένου να το προστατεύσουμε από τυχόν πέσιμο. Οι θήκες κινητών τηλεφώνων έχουν γίνει λοιπόν απαραίτητο αξεσουάρ και κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την βιομηχανία που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτές. Μια μερίδα ανθρώπου επιλέγει τις θήκες καθαρά από θέμα design, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που τη βλέπουν μόνο σαν μέσο προστασίας του κινητού τους. Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδυάζουν την εμφάνιση με την ασφάλεια.

Μέχρι ποιο σημείο όμως ισχύει κάτι τέτοιο; Παρέχουν όντως την απαιτούμενη ασφάλεια στα κινητά μας οι θήκες; Αρκεί μόνο μια θήκη για να γλιτώσει την οθόνη του κινητού μας από κάποιο ράγισμα ή ακόμα χειρότερα σπάσιμο; Η απάντηση βέβαια είναι όχι.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντική η ποιότητα και το είδος της θήκης που θα επιλέξουμε. Για παράδειγμα η θήκη καουτσούκ, αλλά και η σκληρή πλαστική παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από κάποια δερμάτινη ή κάποια που μπορεί να είναι στολισμένη με διάφορα αντικείμενα. Όμως, ούτε αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Πολύ σημαντικός παράγοντας για την προστασία κυρίως της οθόνης του κινητού μας είναι η εφαρμογή κάποιας μεμβράνης στην οθόνη, είτε πλαστικής είτε από γυαλί, που είναι και οι πιο ανθεκτικές. Άρα λοιπόν, δεν αρκούν οι θήκες από μόνες τους για να σώσουν το κινητό μας από την ‘καταστροφή’.

Σχόλια