Οι παραλίες των… Παρισίων!

Μπορεί να απέχουν διακόσια χιλιόμετρα από την κοντινότερη παραλία, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους Παριζιάνους να νιώσουν την «άμμο στα πόδια τους».

Κάθε καλοκαίρι εδώ και δώδεκα χρόνια, η δημοτική αρχή του Παρισιού κατασκευάζει παραλίες με αληθινή άμμο στις όχθες του Σηκουάνα, δίνοντας έτσι «γεύση διακοπών» στους επισκέπτες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, που αναγκάζονται να περάσουν το καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης.

«Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε να αγαπάμε τη ζωή, το χαμόγελο και το κυνήγι της ευτυχίας», λέει ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος έχει μεριμνήσει να κάνει ακόμα πιο…εξωτική την τεχνητή παραλία, προσθέτοντας γλάστρες με αληθινούς κοκοφοίνικες.

Άμμος, αιώρες, ομπρέλες ,ξαπλώστρες, αποδυτήρια, τεχνητά συντριβάνια, αλλά και μηχανισμοί δροσιστικής ομίχλης, όλες οι παροχές είναι δωρεάν. Το μόνο που απαγορεύεται, είναι το κολύμπι στα νερά του ποταμού. Αλλά αυτό καθόλου δεν χαλάει την «διάθεση παραλίας» των επισκεπτών.

Οι 5 χιλιάδες τόνοι λεπτής άμμου, μεταφέρθηκαν με τα ποταμόπλοια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ νυχθημερόν δούλεψαν τα συνεργεία προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εγκαταστάσεις για τη σημερινή επίσημη έναρξη. Συνολικά, η δημιουργία των «Παρί-πλαζ» ξεπέρασε σε κόστος τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Για όσους, λοιπόν, βρεθούν κατακαλόκαιρο στη γαλλική πρωτεύουσα, ας φροντίσουν να έχουν μαζί τους μαγιό και σαγιονάρες. Οι «παραλίες των Παρισίων» θα λειτουργούν καθημερινά μέχρι τις 18 Αυγούστου, ανοιχτές από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, για μια…ρομαντική βεγγέρα, καθώς το Παρίσι θεωρείται η Πόλη του Φωτός και του Έρωτα…


Σχόλια