Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω απ΄τον παγιδευμένο φάκελο στον ανακριτή Μόκκα

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο σπίτι του ανακριτή Δημήτρη Μόκκα, το βράδυ της Κυριακής. Οι συντάκτες της προκήρυξης επιτίθενται στον ανακριτή, το οποίο χαρακτηρίζουν γλοιώδες υποκείμενο και τον κατηγορούν μεταξύ άλλων, για την παράταση της προφυλάκισης του Γεράσιμου Τσάκαλου, φερόμενου ως μέλους της Οργάνωσης.

«Παρακολουθήσαμε τον συγκεκριμένο στόχο, εντοπίσαμε το σπίτι του και επιλέξαμε την αποστολή του παγιδευμένου δέματος εκεί. Με αυτόν τον τρόπο του στείλαμε την δική μας επίδοση, με υπογραφή Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αναφέρουν. Παράλληλα απειλούν με νέες επιθέσεις στο μέλλον. «Υπάρχουν εκατοντάδες δικαστικοί. Ούτε φυλάσσονται όλοι, ούτε είναι τόσο δύσκολο να τους βρεις. Ας τους επιτεθούμε όλοι με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: Από ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς, μέχρι βόμβες και εκτελέσεις. Μόνο έτσι μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχει πόλεμος», σημειώνουν.

Η προκήρυξη της οργάνωσης δημοσιεύθηκε στο indymedia την Τρίτη το πρωί.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη.

Το χρονικό

Ο φάκελος εστάλη στην οικία του ανακριτή λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο, εκείνος τον παρέλαβε την περασμένη Κυριακή καθώς έλειπε σε διακοπές. Ο φάκελος ανεφλέγη χωρίς να τραυματιστεί κανένας. Οι δράστες απέστειλαν το φάκελο από εξωτερικό γραμματοκιβώτιο, ενώ ως αποστολέας φαινόταν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Ο φάκελος περιείχε εκρηκτικό υλικό και συγκεκριμένα κάποια καλώδια που κατέληγαν σε 8 μπαταρίες των 1,5 volt και αυτά σε αντίσταση λαμπτήρα. Αυτό ήταν βυθισμένο σε μπαρούτι που προέρχεται από φυσίγγια κυνηγιού.
Σχόλια