Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ για την αναστολή της ΚΥΑ για ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.30 η συζήτηση στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας της αίτησης αναστολής που έχει υποβάλει η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ. Οι δικαστές είναι σε διάσκεψη, ενώ άγνωστο παραμένει αν η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ενώ εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης οι οποίοι συμμετείχαν και στη λήψη της προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τρεις σύμβουλοι επικρατείας, ενώ ακούστηκαν τόσο τα επιχειρήματα της ΠΟΣΠΕΡΤ όσο και ο αντίλογος του δημοσίου.

Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ δεν είναι υποχρεωτικό να συμβαδίζει με το σκεπτικό της προσωρινής διαταγής, αλλά συνήθως οι σχετικές αποφάσεις ταυτίζονται. Σε κάθε περίπτωση η προσωρινή διαταγή που διέτασσε να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες της ΕΡΤ αλλά νομιμοποιούσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης έχει ισχύ μέχρι την έκδοση της απόφασης από την επιτροπή αναστολών.

Πηγή:www.capital.gr

 
Σχόλια