Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Αρχιεπισκόπου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλου, είχε σήμερα στις 10 το πρωί , στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος νωρίτερα είχε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε στον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό ζητήματα που αφορούν στην εκκλησιαστική εκπαίδευση τα οποία συζητήθηκαν στη Δ.Ι.Σ. κατά τη διάρκεια της τρέχουσας συνοδικής περιόδου.Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο καθώς και τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου, Θεοφ. Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Εκείνο που μένει αδιευκρίνηστο για την ώρα είναι αν υπήρξε αντίδραση από πλευράς πρωθυπουργού στο κομμάτι εκείνο της χθεσινής ομιλίας του Μακαριοτάτου όπου απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για τα εγκαίνα του κοινωνικού φαρμακείου στο Χαλάνδρι είπε: «Πρώτα η Ελλάδα και μετά το κόμμα. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».
Σχόλια