Ομπάμα: Κοινή στάση με Ιαπωνία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συμμερίζονται την άποψη ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία ήταν μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου η οποία πρέπει να απαντηθεί.

Ο Ομπάμα και ο Άμπε συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να συγκεντρώσει διεθνή υποστήριξη για μια αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον συριακών στόχων.

«Προσβλέπω στη διεξαγωγή μιας εκτεταμένης συζήτησης σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και … την κοινή παραδοχή μας πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν αποτελεί μόνο μια τραγωδία αλλά και μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου η οποία πρέπει να απαντηθεί», δήλωσε ο Ομπάμα προς δημοσιογράφους.

Ο Άμπε, ο οποίος έχει αποφύγει να μιλήσει δημόσια για τη στάση της Ιαπωνίας όσον αφορά την πίεση που ασκεί ο Ομπάμα για στρατιωτική δράση εναντίον της Δαμασκού, δήλωσε πως θέλει να συζητήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τρόπους για να βελτιωθεί η κατάσταση στη Συρία.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχόλια