Ο αμερικανικός τύπος για την ΕΡΤ

Σε εκτενή ρεπορτάζ και δημοσιεύματα προχωρούν τις τελευταίες μέρες τα αμερικανικά ΜΜΕ ενόψει των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και με επίκεντρο το θέμα της ΕΡΤ.

Η «New York Times», κάνει αναφορά στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη «μονομερή απόφαση» του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη «διακοπή λειτουργίας» του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και την απόλυση περίπου 2.600 εργαζομένων, όπως σημειώνεται.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «το βίντεο -και το live streaming του προγράμματος, που εξακολουθούν να πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι και καταλαμβάνοντας τα στούντιο της ΕΡΤ, έχει αποσπάσει τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων, που πάντα, όμως, την έβλεπαν ως ένα φορέα που χαρακτηρίζεται από κακοδιαχείριση και μεροληπτικές προσλήψεις».

Η «Wall Street Journal», αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, σημειώνει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους και την Πέμπτη, για τρίτη συνεχή φορά, με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκλήθηκε από την ξαφνική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σε ζητήματα πολιτικών κατευθύνσεων, όπως τονίζεται.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι μετά τη σχεδόν τρίωρη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε το αίτημά του για επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας και σε ένδειξη μιας επικείμενης συμφωνίας, δήλωσε πεπεισμένος ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, δεδομένου ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

 

Πηγή: ΑΠΕ


Σχόλια