Ο Δρίκος προπονητής στην εθνική βόλεϊ ανδρών

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του βοηθού του Αλέκου Λεώνη, που αποχωρεί μετά από δυόμιση χρόνια από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μετά από δύομιση χρόνια (είχε επιστρέψει επισήμως τον Φεβρουάριο του 2011), ο Αλέκος Λεώνης δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Ο πολυνίκης τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη και αποφασίστηκε από κοινού να μη συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ενώ με απόφαση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΟΠΕ (η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη), η σκυτάλη παραδίδεται στον συνεργάτη του κ. Λεώνη, Σωτήρη Δρίκο.

Η ΕΟΠΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αλέκο Λεώνη για την προσφορά του στις Εθνικές ομάδες και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα του».

«Αυτά τα δυόμιση χρόνια υπήρξε σημαντική πρόοδος, όσον αφορά την ανανέωση της Εθνικής ομάδας, με καλά αλλά και με άσχημα αποτελέσματα. Η ουσία είναι ότι αυτή η ομάδα έχει προοπτική και είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλύτερα. Κι αυτό το λέω, γιατί τα παιδιά θα έχουν πλέον περισσότερα παιχνίδια και θα έρθουν τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, οι οποίοι, πραγματικά, βοήθησαν στο να αλλάξει η ομάδα, αλλά και τους συνεργάτες μου Σωτήρη Δρίκο, Παναγιώτη Κουντουρίδη, Νίκο Παπαγεωργίου, Κυριάκο Μουτεσίδη για την προσπάθεια που καταβάλλαμε όλο αυτό το διάστημα», τόνισε ο απερχόμενος ομοσπονδιακός.

«Πριν από τρία χρόνια, όταν είχε ανοίξει το θέμα προπονητής στην Εθνική ανδρών, πίστευα ότι αξίζω και θα μπορούσα να είμαι εγώ η πρώτη επιλογή. Τώρα, όμως, μετά τη συνεργασία που είχα με τον Αλέκο όλο αυτό το διάστημα, κατάλαβα ότι υπήρχαν κι άλλα πράγματα να μάθω. Μπορώ, λοιπόν, να πω με κάθε επαγγελματική ευσυνειδησία, ότι έμαθα και κατάλαβα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο, γιατί μου έδωσε βήμα, χώρο, αλλά και εμπειρίες, οφείλω εκτός από ιδιωτικά, να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Θέλω δε να πιστεύω ότι η δική μας συνεργασία θα αποτελέσει μια βάση για τις μελλοντικές συνεργασίες Ελλήνων προπονητών, προκειμένου να είναι όπως κι αυτή: Σε ισότιμη βάση, με πλήρη επαγγελματική αξιοπρέπεια και κοινή προσπάθεια.

Με τον Αλέκο συζητούσαμε όλα τα θέματα και, προφανώς, είχαμε διαφορετικές απόψεις. Ακόμη, όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπήρχε ανάλυση των δεδομένων και πλήρης υποστήριξη στην όποια απόφαση παίρναμε. Προσωπικά, ως προπονητής, δεν πιστεύω στην ενός ανδρός αρχή. Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι για έναν προπονητή είναι οι συνεργάτες του και οι αθλητές του… Οι συνεργάτες και οι αθλητές είναι η κάλυψη και η ασπίδα του προπονητή.

Πρέπει να βρούμε κίνητρο, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ώστε να λειτουργήσουμε ακόμη κι αυτούς τους μήνες που δεν έχουμε διοργανώσεις… Αν, παρόλα αυτά, οι δυσκολίες που υπάρχουν ξεπερνούν την προσπάθεια που θα κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό με διάφορους τρόπους.

Για να υπάρχει στη ζωή πρόοδος, πρέπει να συνδυάζεται ο προβληματισμός της γνώσης με την αισιοδοξία της βούλησης. Η αισιοδοξία είναι το ‘κερασάκι στην τούρτα’ της μεθόδου, της δουλειάς και της προόδου. Χρειάζεται να υπάρχει αισιοδοξία, αλλά πάντα με μέτρο κι, εφόσον, προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας», τόνισε ο κ. Δρίκος.Σχόλια