Ο Κούπα ήθελε να πάει στην Αλβανία, αλλά τον κρατούσε στην Ελλάδα ο Κόλα

Και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κακοποιός Ιλίρ Κούπα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, όταν οι αστυνομικοί σκότωσαν τον Μαριάν Κόλα έξω από το χωριό Βροσίνα τα ξημερώματα της Κυριακής, είναι τραυματισμένος, φαίνεται πως ο δρόμος για την Αλβανία είναι η μόνη του επιλογή.

Έτσι, πληροφορίες τον θέλουν να έχει βρει προσωρινά καταφύγιο σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Κάτω Ζάλογγο με σκοπό να «ξεγλιστρήσει» από τις Αρχές και να βρει καταφύγιο στην πατρίδα του.

Μια τέτοια επιλογή ήταν εξ’ αρχής εφικτή για το πρωτοπαλίκαρο του Κόλα, όμως δεν εγκατέλειψε, σε αντίθεση με τρεις άλλους Αλβανούς κακοποιούς της σπείρας, τον αρχηγό του. Εκείνος φαίνεται να ζητούσε στον Κόλα επίμονα να διαφύγουν στην Αλβανία, ωστόσο ο «εγκέφαλος» των Αλβανών κακοποιών ήξερε καλά πως η πατρίδα του δεν είναι το «λιμάνι» του. Ο λόγος;

Εάν πατούσε το πόδι του εκεί, ο Κόλα κινδύνευε να τον δολοφονήσουν, κατ’ εφαρμογή μιας βεντέτας και συγκεκριμένα, του άγραφου κώδικα του αίματος που στα αλβανικά ονομάζεται «Κανούν»!

Πληροφορίες θέλουν, ακόμη και στο χωριό του στη νότια Αλβανία να είχε πάρα πολλούς εχθρούς και… ανοιχτούς λογαριασμούς από τη δεκαετία του ’90. Τότε, ο Αλβανός κακοποιός φέρεται να είχε διαπράξει τις άγριες δολοφονίες δύο συγχωριανών του, με τους οποίους είχε οικογενειακές διαφορές. Λόγω αυτών, ο Κόλα απειλούνταν από μια άγρια βεντέτα που κρατάει από γενιά σε γενιά με αποτέλεσμα να του κλείνει τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του.

«Δεν υπάρχει τόπος φιλόξενος για τον Κόλα. Όπου και αν πάει, έχει εχθρούς. Ακόμη και στην ίδια του την πατρίδα υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να τον σκοτώσουν. Κατά συνέπεια, δύσκολα θα διακινδύνευε να καταφύγει στην Αλβανία»
,είχε δηλώσει σε εφημερίδα παλαιότερα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχε τότε στις έρευνες για τον εντοπισμό των επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

Μάλιστα, ο Κόλα μαζί με έναν από τους «υπαρχηγούς» του, τον 31χρονο Φάτος Σούλα ή Μπράχα, -και αυτός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος φαίνεται να ακολούθησε άλλη πορεία διαφυγής και να έχει φύγει στο Κόσοβο- ήταν ανάμεσα στους δράστες διάρρηξης που είχε σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου 2005 στο σπίτι της κόρης του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, Αργκίτα Μαλτέζι.

 

Πηγή: protothema.gr


Σχόλια