Ο κόσμος δεν θέλει κλειστή την ΕΡΤ, νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research

Αντίθετη στο κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το 64,4% των ερωτηθέντων κρίνει την απόφαση για το λουκέτο «μάλλον αρνητικά και αρνητικά», ενώ «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά το 32,1%.

Στο ερώτημα εάν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, το 57,1% απαντά «μάλλον όχι και όχι», ενώ «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 40,1%. Στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν τώρα εκλογές, η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 0,3%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, οι ΑΝΕΛ 4,4%, η Χρυσή Αυγή 9,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 5,1%. Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών (62,7%) ζητεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μονοκομματική κυβέρνηση ζητεί το 24,6%.

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών για το κλείσιμο της ΕΡΤ κατέγραψε σε δημοσκόπηση της η VPRC για το tvxs.gr. Το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο», υπέρ τάσσεται το 27%, «δεν γνωρίζω» απαντά το 3% των πολιτών, ενώ το 5% απαντά «ούτε διαφωνώ/ούτε συμφωνώ».

 

 
Σχόλια