Ο Μαντέλα δεν υποφέρει, δήλωσε η σύζυγός του Γκράσα Μασέλ

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η σύζυγος του Νέλσον Μαντέλα, Γκράσα Μασέλ, όσον αφορά την υγεία του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής, λέγοντας πως «εδώ και δέκα ημέρες δεν υποφέρει».

«Είναι περίπου 25 ημέρες που βρισκόμαστε στο νοσοκομείο. Παρόλο που ο Μαντίμπα δεν ήταν ποτέ καλά, ποτέ δεν υπέφερε», είπε η Μασέλ στο περιθώριο μιας συνέντευξης Τύπου του Ιδρύματος Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Όσο διάστημα είναι στο νοσοκομείο, μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε πάλι όλοι μαζί, ενωμένοι», τόνισε.

Η Γκράσα Μασέλ, η οποία από την ημέρα που ο πρώην πρόεδρος εισήχθη στο νοσοκομείο –στις 8 Ιουνίου– βρίσκεται στο πλευρό του, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο της παρουσίασης της «Ημέρας Αθλητισμού και Πολιτισμού Νέλσον Μαντέλα», που θα είναι η 17η Αυγούστου, όταν πρόκειται να διεξαχθούν στο Σοβέτο αγώνες ράγκμπι και ποδοσφαίρου των ομάδων Springboks και Bafana Bafana αντίστοιχα, με τις ομάδες της Αργεντινής και της Μπουρκίνα Φάσο.

Το Ίδρυμα θα οργανώσει την ίδια ημέρα στην Πρετόρια την ετήσια διάσκεψή του αφιερωμένη στον Μαντέλα με ομιλητή τον Μο Ιμπραχίμ, βρετανό δισεκατομμυριούχο σουδανικής καταγωγής.

Οι Νοτιοαφρικανοί και όλοι οι πολίτες του κόσμου καλούνται να πολλαπλασιάσουν τις καλές πράξεις τους κατά την προσεχή «Ημέρα Μαντέλα», στις 18 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος και μορφή του αγώνα κατά του απαρτχάιντ θα γιορτάσει τα 95 του χρόνια.

 
Σχόλια