«Ο Μελισσανίδης είναι… σιγουριά»

Σημαντικό ρόλο για την παραμονή του Μιγκέλ Κοερδέρο στην ΑΕΚ έπαιξε η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στη διοίκηση του συλλόγου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Από τη στιγμή που ο κ. Μελισσανίδης μου είπε να έρθει στην Ελλάδα ο παίκτης, η υπόθεση τελείωσε με την συνάντησή τους», τόνισε ο Έλληνας μάνατζερ και παλαίμαχος άσος της Ένωσης. Παράλληλα, ο «el mago» τόνισε: «Από τη στιγμή που θα με πάρει τηλέφωνο (ο Μελισσανίδης) και θα ζητήσει την βοήθειά, φυσικά και θα το κάνω και για την ΑΕΚ».

Αναλυτικά:

Για την παραμονή του Μιγκέλ Κορδέρο στην ΑΕΚ:

«Μου ανέθεσε ο κ. Μελισσανίδης μία αποστολή, αλλά δεν είμαι μάνατζερ του Κορδέρο. Έχει εκπρόσωπο ο παίκτης και είναι Ισπανός. Υπήρχαν δυσκολίες στο να μείνει ο Κορδέρο στην ΑΕΚ. Είχε πάθει ένα πολιτισμικό σοκ πέρυσι ο παίκτης. Όταν του είχα πει πριν 1,5 μήνα να μείνει στην ΑΕΚ μου είχε πει: «Δεν πας να γ…;». Του είπα ότι «θέλω να σου μιλήσω γι’ αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. Μελισσανίδης), ότι πρέπει να έχεις… καρύδια για να δεχθείς αυτή την πρόταση». Και αυτό που είπα στον Μελισσανίδη είναι πως δεν έχει σημασία πόσα χρήματα θα δώσεις σε έναν παίκτη, αλλά αν ψήνεται να παίξει στη Γ’ Εθνική. Σίγουρα τον Κορδέρο τα περσινά τον τρόμαξαν. Φοβόταν μη γίνει τα ίδια. Του εξήγησα βέβαια ότι με τον Μελισσανίδη τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Πως πλέον ο δρόμος της θα είναι συνεχώς αναφορικός, ούτε καν σε ευθεία. Υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, δεν ήταν εύκολα τα πάντα. Είχε την τελική έκβαση η υπόθεση αυτή όταν πλέον είχαμε φτάσει σε ένα σημείο και με παίρνει ο Μελισσανίδη και μου λέει: «Πες του να έρθει». Όταν πήγαμε στο γραφείο του κατάλαβε και ο Μιγκέλ με τι έχει να κάνει…»,

Για τα όσα έζησε την περσινή σεζόν ο Ισπανός χαφ:

«Στην περσινή χρονιά είδαμε ένα Κορδέρο γύρω στο 40 με 50%, επειδή ήρθε εδώ, στην αρχή δεν αντιμετωπίστηκε ποδοσφαιρικά με αυτό που ήταν. Είχε θέμα προσαρμοστικότητας και δυσκολεύτηκε αρκετά. Ήρθε από την Ισπανία και όλοι περίμεναν να αποδώσει άμεσα. Χρειάστηκε να μάθει τους συμπαίκτες του, τον τρόπο ζωής της Ελλάδας και αυτό δεν είναι εύκολο. Όλα αυτά θέλουν χρόνο, παράλληλα υπήρχαν και τα στραβά αποτελέσματα της ομάδας. Είδαμε σε κάποια ματς ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να σταθεί και τώρα πιστεύω ότι θα δούμε τον πραγματικό Κορδέρο, ο οποίος δεν θα ασχολείται με τίποτα άλλο πέρα του αγωνιστικού. Σε κάθε περίπτωση , δεν ήταν εύκολη η απόφασή του να παίξει στην Γ’ κατηγορία με την ΑΕΚ. Τον παρακολουθούσα τρία χρόνια τον Κορδέρο και μου άρεσε πάρα πολύ. Για αυτό που έπαιξε την περσινή σεζόν ο Μιγκέλ, είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ο πρόεδρος του είπε ένα πράγμα: “Δεν θέλω να ασχολείσαι με τίποτα, δεν θέλω να σε απασχολείται τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι να έχει το μυαλό σου μέσα στο γήπεδο”. Όταν ένας ποδοσφαιριστής ακούει έναν άνθρωπο σαν τον Μελισσανίδη αισθάνεται μια σιγουριά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να ασχολούνται μόνο με αυτό το πράγμα. Εγώ μπορεί να έμπαινα μέσα και να μην με ένοιαζαν τα υπόλοιπα προβλήματα. Άλλος έχει διαφορετική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για εκείνο που μέτρησε στην απόφασή του:

«Ο Μιγκέλ είπε στον κ. Μελισσανίδη: “Χαίρομαι που εξελίχθησαν έτσι τα πράγματα και γιατί ο Βασίλης (Τσιάρτας) τα έβλεπε” (σ.σ.: Ποιος είναι ο Μελισσανίδης και τον ρόλο που θα παίξει πλέον για την ομάδα). Από την πλευρά μου, αισθανόμουν άσχημα την περσινή σεζόν, επειδή ο παίκτης πέρασε διάφορες δυσκολίες. Του είπα να συναντηθεί με τον κ. Μελισσανίδη, να δει με ποιον έχει να κάνει και να καταλάβει το μέγεθός του. Από τη στιγμή που ο κ. Μελισσανίδης μου είπε να έρθει στην Ελλάδα ο παίκτης, η υπόθεση τελείωσε με την συνάντησή τους. Το θέμα ήταν πώς θα πειστεί για να παίξει στην Γ’ κατηγορία. Δεν είναι μόνο η εγγύηση που βγαίνει λόγω του κ. Μελισσανίδη, αλλά και το τι έχει να κάνει αυτός ο άνθρωπος. Χρειάζεται υπομονή η όλη ιστορία, αφού όλες οι κινήσεις γίνονται με σύνεση και σωστό τρόπο σκέψης. Από τη στιγμή που θα μπει η πρώτη μπουλντόζα στην Νέα Φιλαδέλφεια θα καταλάβουν πολλοί σε τι επίπεδο βρίσκεται η ΑΕΚ. Τα πράγματα θα αλλάξουν και θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθούν».

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Ο κ. Μελισσανίδης με έφερε στην ΑΕΚ τον Δεκέμβριο του 1992, μου έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθώ και να ζήσουμε σπουδαίες στιγμές με την ομάδα, τα οποία θα μείνουν αξέχαστα σε όλους τους έλληνες φιλάθλους. Μου ζήτησε την βοήθειά μου και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τις υπόλοιπες συνεργασίες, είναι ξεκάθαρο ποιοι έχουν επιλεχθεί και δεν χρειάζεται να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Αν χρειαστεί ξανά τη βοήθειά μου, εγώ θα του την παρέχω. Αν κρίνει κάποια στιγμή ότι μπορώ να είμαι στην ομάδα, εγώ θα είμαι κοντά στην ομάδα. Από τη στιγμή που θα με πάρει τηλέφωνο και θα ζητήσει την βοήθειά, φυσικά και θα το κάνω και για την ΑΕΚ. Αυτό δεν ισχύει μόνο για εμένα, αλλά για όσους έχουμε ζήσει τις δόξες επί ημερών του κ. Μελισσανίδη. Άλλωστε, το είπε και ο ίδιος: θέλει Ένωση».

Για την κατάκτηση του Euro U-21 από την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας:

«Κάνουν το δύσκολο στο ποδόσφαιρο, το οποίο είναι να παίζουν απλό ποδόσφαιρο και έχεις ανάλογα αποτελέσματα. Όταν βγάζεις τέτοιους παίκτες, έχουν έτοιμο το καλούπι και προσθέτουν το ταλέντο τους. Τους έχει φύγει το βάρος του φαβορί όλων των χρόνων και είναι σε άλλο επίπεδο πλέον. Το μόνο που κάνουν είναι να διατηρούν το αγωνιστικό προφίλ τους».Σχόλια