Ο ΟΤΕ εισέπραξε 717 εκατ. ευρώ για την πώληση δύο θυγατρικών στη Βουλγαρία

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η πώληση της Cosmo Bulgaria Mobile EAD (Globul) και της Germanos Telecom Bulgaria στον νορβηγικό όμιλο Telenor.

Το τίμημα της πώλησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤE, ανήλθε σε 717 εκατ. ευρώ, που αποτελεί την επιχειρησιακή αξία της Globul και ισούται με 6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων για το 2013.

«Η ολοκλήρωση της πώλησης της Globul σε εξαιρετικά ελκυστικό τίμημα είναι σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του ΟΤΕ για την αναχρηματοδότησή του και ενισχύει την αξία του Ομίλου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μαζαράκης, συμπληρώνοντας πως διασφαλίζει τη συνέχιση της θετικής πορείας της Globul στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Βουλγαρίας, ως μέλους του ομίλου Telenor, ενός ισχυρού και αξιόπιστου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, προς όφελος των πελατών και των εργαζομένων της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, με την εισροή του τιμήματος της πώλησης στα ταμεία του ΟΤΕ, επιτυγχάνεται η μείωση του δανεισμού κάτω από τα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 50% από τις αρχές του 2011.

«Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη δημιουργία θετικών χρηματορροών, παράγοντας που αποτελεί τη δικλίδα ασφαλείας για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων του ομίλου», επεσήμανε ο κ. Μαζαράκης.


Σχόλια