Ο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Ιταλίας» συνελήφθη στην Κολομβία

Οι κολομβιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα με τη σύλληψη ενός ιταλού βαρόνου των ναρκωτικών ο οποίος συνδέεται με την Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας.

Σε δήλωσή του, το κολομβιανό υπουργείο Εσωτερικών περιγράφει τον Ρομπέρτο Πανούντσι ως «τον Ιταλό Πάμπλο Εσκομπάρ» και αναφέρει πως ήταν ο αρχηγός ενός δικτύου που διακινούσε λαθραία τόνους κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

«Εναντίον αυτού του διεθνούς βαρόνου των ναρκωτικών υπήρχαν τέσσερα διεθνή εντάλματα σύλληψης για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και συνέργεια με τη μαφία. Η Ιταλία είχε σημάνει συναγερμό γι’ αυτόν», προσθέτει το υπουργείο.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πανούντσι διέφευγε από το 2010, όταν είχε δραπετεύσει από μια κλινική στη Ρώμη όπου είχε μεταφερθεί για καρδιολογικό πρόβλημα. Συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις στην Μπογκοτά, όπου η αστυνομία τον εντόπισε με πλαστή ταυτότητα.

«Πιστεύω πως ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής ναρκωτικών από την Κολομβία», δήλωσε ο Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράο, εισαγγελέας της επαρχίας Ρέτζο-Καλάμπρια, προσθέτοντας ότι οι ιταλικές αρχές συνέβαλαν στη σύλληψη του Πανούντσι.Σχόλια