Ο σωστός τύπος αντηλιακού

Ο σωστός τύπος αντηλιακού

Η απορία που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι σχετικά με τα αντηλιακά, είναι ποιος τύπος είναι ο σωστός και ο καταλληλότερος για το δέρμα του καθενός. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας, το καλύτερο είδος αντηλιακών είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Θα πρέπει να είναι ευρέως φάσματος (UVA και UVB προστασία)  με δείκτη SPF 30 ή μεγαλύτερο και φυσικά ανθεκτικό στο νερό.

Το είδος του αντηλιακού αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός, σε συνάρτηση πάντα με τις ανάγκες του δέρματός του και την περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί. Τα αντηλιακά κυκλοφορούν στο εμπόριο σε λοσιόν, κρέμες, σπρέι, αλοιφές, γαλάκτωμα, στικ κεριού. Για το πρόσωπο και το ξηρό δέρμα ιδανικότερες θεωρούνται οι κρέμες. Τα στικ εφαρμόζονται κυρίως στα χείλη και στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τα σπρέι προτιμώνται από τους γονείς, λόγω της ευκολίας εφαρμογής τους στα παιδιά. Πάντως, οι ρυθμίσεις της FDA για τις δοκιμές και την τυποποίηση των αντηλιακών δεν σχετίζονται με σπρέι αντηλιακά. Οι έρευνες σε ό,τι αφορά αυτά συνεχίζονται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα τους και να εντοπιστούν πιθανές συνέπειες από τυχαία εισπνοή ή κατάποση.

Τέλος, οι περισσότεροι δυσκολεύονται όταν χρησιμοποιούν συσκευές σπρέι με τον υπολογισμό της ποσότητας του αντηλιακού που εφαρμόζουν στο δέρμα τους. Έτσι, αυτή η επιλογή οδηγεί πιο συχνά σε σχέση με τις άλλες σε ανεπαρκή κάλυψη του δέρματος, για αυτό και απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή.

Σχόλια