Πάτρα: Έκλεψε την καμπάνα αλλά μετάνιωσε

Το περιστατικό προκάλεσε σούσουρο και απορίες στη μικρή κοινωνία του ειδυλλιακού αυτού τόπου, που εκτός των άλλων είναι ξακουστός για την ιστορικότητά του.

Όπως γράφει ο «Κόσμος» όλα ξεκίνησαν όταν ένα πρωί ο παπάς διαπιστώνει έκπληκτος ότι η κεντρική καμπάνα της εκκλησίας έχει κάνει «φτερά».

Αμέσως ειδοποιεί τους επιτρόπους και αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία. Το περιστατικό καταγράφεται, λαμβάνονται αποτυπώματα και όλοι θεωρούν ότι η καμπάνα έχει κλαπεί από κάποια από τις συμμπορίες που «χτυπάνε» παντού, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τους σίδερο και χαλκό.

Το μεσημέρι σε κοντινό προς την εκκλησία σπίτι, η νοικοκυρά ανακαλύπτει πρόχειρα κρυμμένη σε μια γωνιά της αποθήκης την καμπάνα.

Οι υποψίες της πέφτουν αμέσως στο σύζυγό της, ο οποίος λίγο αργότερα παραδέχεται την πράξη του.

Η οικονομική απόγνωση και η κακιά στιγμή τον είχαν οδηγήσει στην κλοπή.

Οι ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας μεγάλες και η φτώχεια κακός σύμβουλος στο μυαλό του οικογενειάρχη που γρήγορα αντιλαμβάνεται το λάθος του.

 

Η αποστολή της παπαδιάς

Ωστόσο προέκυπτε το ερώτημα πώς θα επανορθώσει το λάθος του χωρίς επιπτώσεις από το νόμο. Η γυναίκα αναλαμβάνει δράση κι επισκέπτεται στο σπίτι της την πρεσβυτέρα του χωριού, αποκαλύπτοντας το μυστικό. Η παπαδιά δέχεται να βοηθήσει και η καμπάνα να επιστρέψει αθόρυβα στη θέση της.

Ο ιερέας μεθόδευσε την τοποθέτηση της καμπάνας στο καμπαναριό του ναού και αναλαμβάνει το ρόλο της απεμπλοκής της αστυνομίας από την υπόθεση.

Επικοινωνεί με την Ασφάλεια και τους ειδοποιεί ότι η καμπάνα βρέθηκε κοντά στο ναό, αφού αυτοί που την αφαίρεσαν φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να την κουβαλήσουν.

 

 

Πηγή: thebest.gr

 


Σχόλια