Πάτρα: Με τρένο – ναό η μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσία

Την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 το πρωί θα μεταφερθεί με πτήση από το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου με αρχικό προορισμό την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, ο Σταυρός του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, Αγίου Ανδρέα που φυλάσσεται ως θησαυρός ατίμητος στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα θα γίνει εντός της Ρωσικής επικράτειας μέσω τρένου όπου μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δημιουργηθεί ειδικός λατρευτικός χώρος (ναός) όπου και φυλάσσεται μέχρι να φθάσει στους προορισμούς του ταξιδιού.

Αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στις 19.00 στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πατρών θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός αφού πρώτα ο Σταυρός του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα μεταφερθεί στο κέντρο του ναού. Στον εσπερινό αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 60 μέλη της Ρωσικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Β. Γιακούνιν που έρχεται για να παραλάβει το πολύτιμο αυτό θρησκευτικό κειμήλιο και θα το μεταφέρει στη Ρωσία για περίπου 3 εβδομάδες.

Η αντιπροσωπεία των Ρώσων θα αποτελείται από κληρικούς, ψάλτες, λαικούς και ανώτερους αξιωματούχους.

Από την Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα θα συνοδέψουν στη Ρωσία ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος και θα παραμείνει στη Ρωσία έως και την επάνοδο του Σταυρού στις 2 Αυγούστου καθώς και οι αρχιμανδρίτες π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Αμβρόσιος Γκουρβέλος και Θεοδόσιος Τσιτσιβός, δύο διάκονοι καθώς ο προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου επίσης από το ναό του Αγίου Ανδρέα.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 στις 6 με 7 το πρωί θα τελεστεί στο νέο ιερό, πανηγυρική Θεία λειτουργία προ της αναχωρήσεως του Σταυρού ενώ στη συνέχεια θα εξέλθει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα και λιτανευτικά θα αναχωρήσει με προορισμό το αεροδρόμιο του Αράξου.

Σε ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καλεί τον κόσμο να δώσει ηχηρό και δυναμικό παρών τόσο την Τετάρτη το απόγευμα όσο και την Πέμπτη το πρωί κατά την αναχώρηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας. θα επισκεφθεί την Πάτρα όπου την επομένη θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Να θυμίσουμε ότι οι ομόδοξοι Ρώσοι εορτάζουν φέτος την επέτειο των 125 ετών από την βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό.

πηγή: thebest.gr


Σχόλια