Πήγε στο γιατρό και ανακάλυψε ότι είναι… γυναίκα

Ένας 66χρονος ασθενής από την Κίνα ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν… γυναίκα, όταν απευθύνθηκε στους γιατρούς για ένα πρήξιμο στην κοιλιακή του χώρα.

Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το πρήξιμο ήταν μια κύστη στην… ωοθήκη του… ανακοινώνοντάς του ότι ο ίδιος ήταν… γυναίκα!

Η συγκεκριμένη περίπτωση του ασθενούς οφείλεται σε έναν εξαιρετικά σπάνιο συνδυασμό δύο γενετικών διαταραχών. Η μία, το σύνδρομο Turner προκαλεί στις γυναίκες την «έλλειψη» γυναικείων χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα το να μπορούν να μείνουν έγκυες.

Οι πάσχοντες, όπως αναφέρει η South China Morning Post, συνήθως μοιάζουν εξωτερικά με γυναίκες. Όμως ο συγκεκριμένος ασθενής έπασχε ταυτόχρονα και από συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων (CAH), με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να παράγει επιπλέον ανδρικές ορμόνες εξαιτίας των οποίων έμοιαζε με… άντρα!

Το περίεργο αυτό περιστατικό εξέτασαν γιατροί από τα νοσοκομεία Kwong Wah και Queen Elizabeth, η μελέτη των οποίων δημοσιεύτηκε χτες στο επιστημονικό έντυπο Hong Kong Medical Journal.

Ο 66χρονος ασθενής γεννήθηκε στο Βιετνάμ και ήταν ορφανός. Έχει μούσι, μικρό πέος και καθόλου όρχεις. Είναι μόλις 1,37 μ. στο ύψος και αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή του ως… άντρας και να λάβει θεραπεία με ανδρικές ορμόνες.

 Σχόλια