Παθητική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ

Παθητική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταξίμ

Μια εντελώς διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας επέλεξε ένας Τούρκος πολίτης στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντέμ Γκιουντούζ, από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, στεκόταν απλώς όρθιος και ακίνητος στο κέντρο της πλατείας, εκφράζοντας με αυτόν το τρόπο την εναντίωση του στην πολιτική του Ερντογάν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι θα συνεχίσει την παθητική διαμαρτυρία του για έναν μήνα.

Αρχικά η αστυνομία, αν και έκανε έρευνα στον σάκο που είχε δίπλα του – ο οποίος περιείχε μπισκότα και νερό- δεν επενέβη περαιτέρω.

Ωστόσο, από τα μεσάνυχτα και μετά είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται γύρω του πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε προσαγωγές και ο Γκιουντούζ, να αναγκαστεί να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.

Η στάση του πάντως έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, με τον τίτλο «standing man» (ο άνδρας που στέκεται), ενώ αμέσως δημιουργήθηκε και ιστοσελίδα με φωτογραφίες από το σημείο. (duranadam.com).

tourk

turk 2

22

Παρόμοια διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη και στην ‘Αγκυρα, όπου μία γυναίκα στέκεται όρθια στο σημείο όπου πριν από μερικές μέρες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

gy

 

 

 


Σχόλια