Παράνομη η απεργία των εργατικών συνδικάτων στην  Τουρκία – Δείτε φωτογραφίες

Παράνομη η απεργία των εργατικών συνδικάτων στην Τουρκία – Δείτε φωτογραφίες

«Παράνομη» κρίθηκε η γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα δύο συνδικάτα -η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK)- με αίτημα τον τερματισμό της καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η σημερινή απεργία οργανώθηκε με αφορμή τα χτεσινά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως ήταν αναμενόμενο, υπερασπίστηκε την επέμβαση της αστυνομίας.

Από τα χθεσινά επεισόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Κων/πολης, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα.

Επεισόδια όμως, σημειώθηκαν και σήμερα νωρίς το πρωί ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των συνδικάτων, υποστήριξαν ακτιβιστές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και σήμερα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα και εμπόδισε χιλιάδες ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη να πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

 

turkey1

turkey 2

turkey 3

turkey 4

turkey 5

 

 


Σχόλια