Παράνομη η απεργία των εργατικών συνδικάτων στην Τουρκία – Δείτε φωτογραφίες

84 0

«Παράνομη» κρίθηκε η γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα δύο συνδικάτα -η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK)- με αίτημα τον τερματισμό της καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η σημερινή απεργία οργανώθηκε με αφορμή τα χτεσινά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως ήταν αναμενόμενο, υπερασπίστηκε την επέμβαση της αστυνομίας.

[quote_text color=»#000000″ text_color=»#ffffff»]Από τα χθεσινά επεισόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Κων/πολης, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα.[/quote_text]

Επεισόδια όμως, σημειώθηκαν και σήμερα νωρίς το πρωί ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων των συνδικάτων, υποστήριξαν ακτιβιστές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε και σήμερα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα και εμπόδισε χιλιάδες ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη να πλησιάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

 

turkey1

turkey 2

turkey 3

turkey 4

turkey 5

 

 Join the Conversation