Παραιτήθηκε η Ιντεμ λόγω της υπόθεσης φοροδιαφυγής

Η υπουργός Ισότητας της Ιταλίας Γιοζέφα Ίντεμ ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Η Ίντεμ, πρώην πρωταθλήτρια του κανό, γερμανικής καταγωγής (έλαβε την ιταλική υπηκοότητα μετά το γάμο της με τον προπονητή της), σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων δεν κατέβαλε επί τέσσερα χρόνια τον οφειλόμενο φόρο για το προσωπικό της γυμναστήριο. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για ακίνητο που χρησιμοποιούσε ως πρώτη κατοικία.

Το περασμένο Σάββατο, σε συνέντευξη Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, η Ίντεμ είχε τονίσει ότι «δεν είναι αλάθητη αλλά είναι, οπωσδήποτε, έντιμη» και αρνείτο να παραιτηθεί.

Παρά την δέσμευσή της να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά, το κόμμα της Λέγκα και το κίνημα Πέντε Αστέρων είχαν ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμα να καταθέσουν πρόταση μομφής σε βάρος της.

Σήμερα το απόγευμα τελικά, η κεντροαριστερή υπουργός Ισότητας αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της, υπογραμμίζοντας ότι «δέχθηκε προσωπικές επιθέσεις» και ότι «οι διαστάσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης διογκώθηκαν με προμελετημένο τρόπο».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 
Σχόλια