Παρασκήνιο: Η ανακρίτρια, οι ερωτήσεις και οι… διακοπές!

Ακόμη και για το PSI ρώτησε η ανακρίτρια κατά τη διάρκεια της απολογίας του Β. Ρέστη! Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκαναν συνολικά 10 ερωτήσεις γενικού περιεχομένου, όπως:

1) Πόσες ώρες εργάζεστε την ημέρα;

2) Πηγαίνατε στην Τράπεζα, κτλ…

Ειδικότερα, η κυρία και -πολλά υποσχόμενη- Κυριακή Κατσιβέλη – η οποία παρεπιμπτόντως έχει χρεωθεί και την υπόθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών με επικεφαλής τον «κ. γενικό» οι οποίοι έκαναν εικονικούς επανελέγχους και έσβηναν πρόστιμα από Δήμους και κανάλια (βλέπε Άλτερ) χωρίς όμως να την έχει… αγγίξει ακόμη(!)- εστίασε όχι τόσο στην κατηγορία αλλά στα γενικότερα θέματα της τράπεζας. Το γεγονός αυτό, σχολιάζεται από τους δικαστικούς κύκλους καθώς το κατηγορητήριο ήταν σαφές και αφορούσε την υπόθεση των 5.8 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι δημοσιογράφοι του e-reportaz κατέγραψαν ορισμένες ενδεικτικές σκηνές της ανάκρισης οι οποίες δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες!

*Λίγα λεπτά από την έναρξη της ανάκρισης,η διαδικασία διακόπηκε καθώς χτύπησαν τα κινητά. 

* Σε κάποια στιγμή ο συνήγορος υπεράσπισης του Β. Ρέστη, Πέτρος Μαχάς, ανέπτυσσε ναυτιλιακά θέματα με ορολογία στα αγγλικά. Το γεγονός αυτό εξόργισε την ανακρίτρια η οποία χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, με δύναμη! 

* Σε ένα από τα διαλείμματα της διάσκεψης και σε ερώτηση δικαστικής συντάκτριας η ανακρίτρια είπε «τελειώνουμε, συντάσσουμε τους περιοριστικούς όρους». Το αποτέλεσμα ήταν η συντάκτρια να μεταφέρει λαθεμένα την πληροφορία στο μέσο που εργάζεται επισημαίνοντας ότι ο εφοπλιστής αφήνεται ελεύθερος! 

* Η διάσκεψη διήρκησε περί τις τρεις ώρες. Ανακρίτρια και εισαγγελέας διέκοψαν αρκετές φορές για να ξεκουραστούν.
Σχόλια