Παροχή online βοήθειας επί 24ώρου από αστυνομικούς σε κάθε μαθητή

Παροχή online βοήθειας επί 24ώρου από αστυνομικούς σε κάθε μαθητή

Το θέμα της ασφάλειας στη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά έθιξε σήμερα ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης και διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος παράλληλα παρουσίασε την πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια.

sfakkiklov

«Τα παιδιά μας τα πλησιάζουν αρπαχτικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης και σύστησε επιτήρηση από τους γονείς και να επιτρέπουν στα παιδιά τους να ανοίγουν λογαριασμό σε facebook και instagram μετά την ηλικία των 14 ετών. Πρόσθεσε δε, ότι δεν πρέπει να αναγράφουμε στα social media πού ακριβώς είμαστε και ποιες ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, 20.000 παιδιά την ημέρα σε όλο τον κόσμο δε θέλουν να πάνε σχολείο, καθώς έχει παραβιαστεί η ασφάλεια του υπολογιστή τους, γεγονός που τα κάνει να νιώθουν εκτεθειμένα και ευάλωτα. «Δεν θέλω τα παιδιά μας να γίνουν φοβικά με το ίντερνετ. Κατά 98% έχει θετικά στοιχεία, αυτό το 2% θα καταπολεμήσουμε προκειμένου να κάνουμε την πλοήγηση ασφαλή», σημείωσε σχετικά ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρέδωσε στον υπουργό Παιδείας τη λίστα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και αφορούν σε 8-9 άτομα, ενώ από τη μεριά του ο κ. Λοβέρδος, διαβεβαίωσε πως όλοι θα είναι εκτός εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή.

Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε για τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με το όνομα CyberKids, η οποία προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε μαθητές – χρήστες του διαδικτύου σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Παιδείας και, μεταξύ άλλων, θα παρέχει 24ωρη online βοήθεια σε όποιον μαθητή αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση στο διαδίκτυο (εκβιασμός, ανάρμοστη ερωτική προσέγγιση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων κ.ά.), και δεν ξέρει πώς να τη χειριστεί.

Σημειώνεται πως ήδη περισσότεροι από 2500 γονείς και μαθητές έχουν πατήσει το ειδικό «κουμπί» στη διαδικτυακή πλατφόρμα, ζητώντας βοήθεια από κάποιον αστυνομικό για θέματα που αφορούν σε παρενοχλήσεις στο διαδίκτυο.

Η πλατφόρμα «Cyberkids» παρέχεται δωρεάν από τη «WIND ΕΛΛΑΣ», από την οποία και υποστηρίζεται στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.


Σχόλια