ΠΑΣΟΚ: Ποια πρόσωπα «μένουν» από τον ανασχηματισμό

Ραγδαίες είναι οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόσο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και τη συμφωνία του Κινήματος με τη ΝΔ για συμπόρευση.

Αν και επισήμως οι ηγεσίες των δύο κομμάτων αναμένουν τη διαμόρφωση της τελικής στάσης της ΔΗΜΑΡ, οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα, που θα προωθηθούν στην κυβέρνηση έχουν ανάψει.

 

Ποια η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ποιος θα είναι τελικά ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τον ανασχηματισμό. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του ούτε σε στενούς του συνεργάτες, είναι όμως σαφές ότι θα λάβει όποιο πόστο ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ήδη έχουν φουντώσει οι φήμες ότι πρόκειται να οριστεί αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται τίποτα. Να σημειωθεί ότι κ. Βενιζέλος δέχεται και εισηγήσεις να μην είναι σε αυτή την κυβέρνηση, υπό το φόβο της προσωπικής ταύτισης με τον κ. Σαμαρά.

Όσον αφορά τα άλλα πρόσωπα κυκλοφορούν πολλά ονόματα, εξαιτίας και του γεγονότος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ακόμη και δέκα στελέχη ή και παραπάνω στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σχεδόν σίγουροι πάντως πρέπει να θεωρούνται ο Γιάννης Μανιάτης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (διαψεύδει ότι είναι υποψήφιος για υφυπουργός αρμόδιος για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση), ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Συμεών Κεδίκογλου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος και άλλοι. Εξαιρετικά πιθανό είναι να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον Θανάση Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.

 
Σχόλια