ΠΑΤΡΑ: Τέλος στην ταλαιπωρία της αναμονής για την εξέταση των ΑμΕΑ στα ΚΕΠΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης το ψήφισμα σχετικά με το χρόνο αναμονής στα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) των ΑμΕΑ, θέμα που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή, δια του δημαρχεύοντα αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού.

Στο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο, «απαιτεί από την Κυβέρνηση, για να δοθεί άμεσα λύση με μετακινήσεις των ΚΕΠΑ στην Πάτρα ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση».

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει συμπαραστάτης στα αιτήματα των ατόμων με αναπηρία και στα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Είναι απαράδεκτο και ανάλγητο τα άτομα αυτά να περιμένουν για μακρύ χρονικό διάστημα για να εξεταστούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και να μη λαμβάνουν έως τότε, τα προνοιακά επιδόματα και τα άλλα ασφαλιστικά τους δικαιώματα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια και να υφίστανται βίαιη φτωχοποίηση ερχόμενα αντιμέτωπα με την οικονομική εξαθλίωση και την απόγνωση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τους πολίτες με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις, καθώς και τις οικογένειες αυτών και απαιτεί από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να στελεχωθούν τα ΚΕΠΑ και να λειτουργούν με ρυθμούς τέτοιους ώστε να είναι άμεση η εξέταση των ατόμων με αναπηρία σε αυτά.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτεί από την Κυβέρνηση, για να δοθεί άμεσα λύση με μετακινήσεις των ΚΕΠΑ στην Πάτρα ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση».

πηγή: dete.grΣχόλια